Mint egy igazi kis kastély egy liget közepén

admin
329
találat

A füzesgyarmati Kastélypark Fürdő bejárata a Szeghalomból bevezető útról is jól látszik, a ligetes, fás környezetben. Ha nem fordulunk be a fürdő parkolójába, ha nem szállunk ki az autóból,

akkor valószínűleg észre sem vesszük a fürdőbejárathoz vezető út mellett álló, kívülről is szépen felújított, környezetéhez illeszkedő, elegáns kis épületet a Kiskastély Fogadót. Mivel főhomlokzata merőleges az országútra, egyszerűen nem látható. Pedig megéri megnézni és még inkább megéri betérni. Hamisítatlan kisvendéglő fogadja a vendégeket, a családi vállalkozás üzletvezetője Gali Mónika.  A vállalkozás tulajdonosa férje Tőkés Miklós, focistaként került a Füzesgyarmatra. Többek között Orosházán, Berettyóújfaluban és Debrecenben a LOKI – ban (Debreceni VSC – a szerző) is focizott, majd edző lett. Egy ideig felnőtt, majd utánpótlás nevelő edzőként dolgozott. Jelenleg tartálykocsi vezető, Mónika pedagógus és művelődésszervezőként kezdett, ma a kistérségi társulásnál térség-és turizmusfejlesztéssel foglalkozik. Jelenleg a főállásunk mellett fejlesztik a vállalkozásukat. Történt, hogy férje egy este azzal állított haza, hogy vett egy kocsmát. Banadics Imre bácsi, a korábbi tulajdonos és a férje jól elbeszélgettek egymással, a vége pedig az lett, hogy az öreg eladta neki a kiskocsmáját. Ekkor 1999-et írtak és egyik pillanatról a másikra ott álltak a feladat előtt, az ingatlannal valamit kezdeniük kellett. Azóta már háromszor építették át, és az épület a kedvelt kocsmából egy sárréti motívumokkal díszített fogadóvá és étteremmé változott. A szálláshelyeket úgy alakították ki, hogy az alkalmas legyen osztályok, táborozók fogadására is. Mivel közvetlenül a fürdő mellett és a sportpálya közelében vannak, így a nyári időszakban úszó, foci, dráma, nyelvi táborozókat látnak rendszeresen vendégül. Szezonon kívül az üdülő vendégeké, vadászoké, vagy a hivatásuk miatt Füzesgyarmatra érkezők száma a jelentősebb. A vendégkörük 50 %-a a személyes kapcsolataik, míg másik fele a tudatos marketing tevékenységük által biztosított.

Az induláskor készítettek honlapot, szóróanyagot, rendszeresen hirdettek, együttműködnek a Tourinform Körös-Sárrét irodával, s részt vesznek a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület munkájában is.

Visszajáró vendégeik a Loki utánpótlás csapatai, a szolnoki Szanda Focisuli nebulói, Berettyóújfaluból az úszó egyesület sportolói, vadászok a Dunántúlról és a Felvidékről. Időközben megtanulták, egy ilyen vállalkozást, szolgáltatást működtetni sokkal összetettebb feladat, mint gondolták. A gasztronómia fontos szerepet játszik a fogadó életében. alapkövetelmény náluk, hogy a vendégeknek finomat, laktatót, ízlésesen kell felszolgálni.

Télen inkább a munkavégzés céljából érkezők száma a jelentősebb. Bodrogi Gyula színművész, Nagy Feró, Bakó Gábor koreográfus, D. Nagy Lajos énekes már laktak a Kiskastély Fogadóban. A vitrinekben a tulajdonos, Tőkés Miklós futballista ereklyéi és a Haladás öregfiúk focicsapatának kupái tekinthetőek meg. Ők szervezték meg Schamschula Virág díszüvegező első bemutatkozását és kiállítását, ezenkívül több kulturális értéket hordozó néptánc bemutatót és kismesterség bemutatót is. A fogadó 20-25 fős csoportok elhelyezésére is alkalmas, egyszerűen, de ízlésesen berendezett szobákból áll. Az étterem-fogadó fejlődése folyamatos volt, megjelenése tökéletesen tükrözi elnevezését. Pontosan olyan piros cserepes tornyaival, hosszú emeleti fakorlátjával, rusztikus falburkolatával, mint egy igazi kis kastély egy liget közepén.

Kérjük, ossza meg máshol is!