Bodrogközi látványosságok

admin
124
találat
Bodrogszög

Legalacsonyabb pont 

Elhelyezkedése: Bodrogszög

A felvidéki Bodrogszögben, a helyiek szerint szinte már a világ végén, nem messze a sátoraljaújhelyi határátkelőtől

helyezkedik el Szlovákia legalacsonyabb pontja. Bizonyára kevesek számára ismert, hogy pontosan hol is helyezkedhet el ez a pont, mivel sokakat inkább a legmagasabb pont érdekel, viszont látnivalóból itt is akad bőven.  Megtekinthetjük itt a  Bodrog folyót, amelytől nem messze egy kőoszlop van kiállítva a legalacsonyabb pont megjelölésére, melynek tengerszint feletti magassága 94.3 m. További érdekességként tekinthetünk meg egy 13-ik századi gótikus építészetű romtemplomot, valamint egy kápolnát. A helyi község és környéke ismert nemcsak szépségéről, de gazdag szőlőtermesztési hagyományairól is, ahol a gazdák maguk termesztik a szőlőiket és készítik el pincéjükben legfinomabb boraikat. Csakis ajánlani tudom mindenki számára, aki szeret utazni és főleg új helyeket felfedezni. 

 

Tokaji kilátótorony

Elhelyezkedése: Kistoronya környéke

A Tokaji régió legdomináltabb és egyben legérdekesebb építménye közé tartozik a mindössze 12 méter magas kilátótorony, amelynek tetejéről gyönyörködhetünk a minket körülvevő tájban, amely elénk tárja a Tokaji régiót, és annak szőlőültetvényeit. Különleges alakjával, amely leginkább egy fából készült hordóra hasonlít, vált érdekessé az ide ellátogató turisták számára. Legfőbb célja, hogy a turisták élvezzék a borvidék hangulatát, illetve, hogy felfedezzék a Tokaj régiót. 

 

Csonkavár

Elhelyezkedése: Királyhelmec 

Várrom, avagy csonkavár. Királyhelmec városának elhanyagolt várépítménye, viszont a fiatalság és a helybéliek körében igen közkedvelt területnek számít. A várromból a mai napig csak egy várfal, pincék, illetve  fal törmelékek maradtak meg. A csonkavárról gyönyörű panoráma nyílik a városra és a környező falvakra. 

 

Szent Gotthard híd

Elhelyezkedése: Lelesz

A leleszi kőhidat egy híres szentről, mint ahogy az a nevében is benne van Szent Gotthárdról nevezték el. A múltban vízi kőhídként szolgált, mára csupán egy műemlék maradt az emberiség számára a középkorból.

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kérjük, ossza meg máshol is!