Vajdasági gyógyfürdők

admin ,
204
találat
Vajdasági gyógyfürdő

A bácsalmási határátkelőtől mindössze 17 km-re található a lila vizű, vajdasági gyógyfürdő. Nem mindennapi látványban és élményben lehet része annak,

aki meglátogatja a vajdaságban található pacséri termálfürdőt. A kétezer négyzetméteres tómederben lilás rózsaszín vizet talál, amelynek nem csak a színe különleges, de az illata és a gyógyhatása is. 

Gyógyító vizéről úgy tartják, hogy főleg a gyulladásos betegségekben, valamint izületi-, csont- és bőrbetegségekben szenvedők állapotában hoz javulást. A víz magas sótartalma miatt a légúti panaszokat is enyhíti a helyi párás levegő, de jó hatással van az izomhúzódásos és az érrendszeri megbetegedésekre is.

Az egésznapos belépőért felnőtteknek 840 forintnak megfelelő, 300 szerb dinárt kell fizetniük, a gyerekjegy pedig 200 dinárba, vagyis kicsivel több mint 500 forintba kerül. Családi jegyet is vásárolhatnak, ez esetben két gyerek és két felnőtt belépőért 800 dinárt kérnek. Délután 5 óra után további kedvezményeket kínálnak.

Ha a melegvizes, pacséri tó-fürdő után egy frissítő csobbanásra vágyik az ember, érdemes átkocsikáznia a szomszédos településre, Bácskossuthfalvára. A helyi fürdőben egy új 8 x 10 méteres és egy 16 x 25 méteres medencét, valamint egy wellness fürdőhelyet is talál. Ez utóbbi a legnépszerűbb a fürdőzők körében. Hidroágy, nyak- és hátmasszázs, jakuzzi és különféle vízesések találhatóak benne. A fürdő területén trambulinokat is felállítottak, emellett hinták és homokozók is várják a gyerekeket, a nagyobbaknak pedig strandröplabdapályát és homokfocipályát alakítottak ki.

A belépőjegyek meglehetősen olcsók. Öt éves korig ingyenes, 6 és 14 éves kor közötti gyerekeknek, valamint a nyugdíjasoknak 200 dinár, azaz kicsivel több, mint 500 forint a jegy, a felnőtteknek pedig 300 dinárt kell fizetniük, amely mintegy 800 forintnak felel meg. 

A röszkei határátkelőhelytől mindössze 22 kilométerre található a palicsi termálfürdő. A tóparton kialakított fürdő vize gyógyhatású, nátrium-hidrokarbonát-jód-szulfittartalmú, így alkalmas a reumatikus panaszok enyhítésére, illetve a rehabilitáció felgyorsítására, valamint hozzájárul számos megbetegedés kezeléséhez.

A magyarkanizsai Kanizsa Uszoda és Strandfürdő a Tisza-parton található. A strandfürdő főleg a gyerekeknek készült: a kicsiknek egy sekély vizű medence áll rendelkezésre, amely csúszdával van felszerelve. A felfrissülésre vágyó gyerekek a medencében található mesterséges vízesés alá is beállhatnak mókázni. A felnőttek is fürdőzhetnek, de a parton is pihenhetnek a napozóágyak vagy a kihelyezett padok egyikén. Amennyiben az időjárás nem kedvezne a szabadtéri strandolásnak, egy fedett gyógyfürdőt is talál Magyarkanizsán, amelyben két medence üzemel. Az uszodában terápiás kezeléseket is igényelhet, szaunázhat, sőt egy jakuzziban is lazíthat.

A Tiszaszigettől 20 kilométerre található magyarkanizsai fürdőben kedvezményes belépőárak várják. A felnőttjegy 300 dinár, azaz 800 forint, a gyerekek belépője pedig 200 dinárba, azaz kicsivel több, mint 500 forintba kerül.

Képek forrása:

https://bit.ly/3mFSwTs

https://bit.ly/3O2QzwN

https://bit.ly/3NIcRUa

https://bit.ly/3aM6r7S

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kérjük, ossza meg máshol is!