Szent Erzsébet Gyógyfürdő, Mórahalom

admin
513
találat

Családok, fiatalok, öregek, és a naturisták is otthon vannak ebben a fürdőben. Mórahalmon a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben nagyon sok információs táblát használnak,

hiszen a fürdőzőket el kell irányítani, tudtukra kell adni, hogy mit, hol találnak meg a fürdő 15 000 négyzetméteres parkosított területén. De van két olyan táblájuk is, amelyik a bejárat előtt morfondírozó vendégeknek ad tanácsot.

Zsúfoltság – ez a tábla azt jelenti, hogy van még néhány talpalatnyi hely a fürdőben, de nagyon sokan vannak benn. Ha úgy dönt az ember, hogy mindezek ellenére is bemegy, akkor erről tudja, hogy nehezen talál majd magának kényelmes pihenőhelyet.

Megtelt – ez a tábla az jelenti, hogy egyszerűen nem lehet bemenni a fürdőbe. Ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor várnia kell arra, amíg kijönnek, mert csak annyi főt engednek be, amennyi kijött. Már többször volt olyan nap egy szezonban, amikor ki kellett tenni a „Megtelt” táblát. Télen, nyáron rendszeresen zsúfolt házzal mennek. Kiváló gyógyászati részlegük is van, a vizük minősített gyógyvíz, sokan keresnek gyógyulást, pihenést a fürdőben. Nyáron 21, a téli hónapokban tizennégy fedett és két kültéri medencét használhatnak a vendégek. Az országosan is egyedülálló szaunaparkunk összesen 11 szaunával és a hozzá tartozó relax medencetérrel tökéletes kikapcsolódást nyújt a szülők, nagyszülők számára.

A fürdő többgenerációs, a medenceterek úgy vannak kialakítva, hogy a felnőttek mindig láthatják a gyerekeket, és ők maguk is fürödhetnek, vagy éppen pihenhetnek. A fürdő helyén 1964-ben Beszédes Kornél tervei alapján épült egy tisztasági fürdő, mely két fedett és két nyitott medencéből állt. Az alapításkori fürdőt a helyiek és a környékbeli tanyavilágban élők látogatták. Évtizedekig fel sem merült, hogy változtatni kellene. A nyolcvanas évek közepén azonban megmozdult a fürdő állóvize, egy magánszemély, Kószó Dezső kétmillió forintot adományozott a településnek, kifejezetten egy úszómedence megépítésére. Az adományozó emléktáblája ott áll az uszoda partján.

Akkor megépült az uszoda, de az igazi fürdőfejlesztés 1999-ben kezdődött el, a nagy ugrás éve pedig 2003 volt. Kimondatott ugyanis, hogy a fürdő, mint turistavonzó attrakció Mórahalom egyik stratégiai ágazata lett. 2002-ben, az országban a 41-ként kapták meg a gyógyfürdő besorolást. Ez nagyon fontos volt a későbbi pályázatok elkészítéséhez. Ettől kezdve tényleg nem volt megállás, minden évben bővült valamivel a fürdő. Sorrendben: 2003-ban átadásra került egy 110 m2-es gyógy- és élménymedence, mely a Thermál Panzió és a fürdő új, fedett szárnya között helyezkedik el, télen és nyáron is használható. Ugyanebben az évben ősszel kezdődött el az a beruházás, melynek során a régi épületeket elbontották és egy háromszintes korszerű, tetőtér beépítéses épülettömb épült. Itt gyógyászati és wellness szolgáltatások, medencék, szaunák, szolárium, fitness terem, kozmetika, pedikűr-manikűr került elhelyezésre. A tetőtérben kialakításra került két előadóterem, amelyek alkalmasak kisebb konferenciák, előadások lebonyolítására. 2004-ben május 29-én átadásra került a családi csúszdás élménymedence, a csúszdás gyermek- és bébipancsoló, valamint a gyógy-, élmény- és tanmedence.

A fürdő teljes megújulása és arculatváltása következtében, a komplexum új nevet és megújult arculatot kapott, a fürdő felvette az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nevet. A négycsillagos gyógyfürdő minősítést 2006-ban kapták meg. Megépült a nyári bejárat a fürdő északi részén. Itt kialakításra került egy kétirányú kávéház, több parkoló és felállítottak egy 300 férőhelyes rendezvénysátrat is. 2010-ben adták át baba-mama barát épületszárnyunkat, ahol ideális feltételeket teremtettünk a gyermekekkel érkező családok együttlétének. Ennek az épületnek a tetején alakítottak ki egy naturista részt is, ahol szauna, nyitott terasz, jakuzzi és pihenőrész áll a vendégek rendelkezésére. Ez egy teljesen elszeparált terület, ahová csak külön díj ellenébe lehet belépni, és ahol minden feltétel biztosított ahhoz, hogy a naturisták jól érezzék magukat. Szauna parkjuk népszerűségére egyetlen adat: egy év alatt megtartott 600 szauna szeánszaikon általában 9000 vendég vesz részt. A Szent Erzsébet nevet 2008-ban. Árpádházi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóján vette fel a fürdő. A fürdő hivatalos neve azóta: Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő (az egészség és a családok szolgálatában).

Kérjük, ossza meg máshol is!