Medveles Erdélyben

admin
36
találat
Medveles Erdélyben

Kényszermegoldás szülte Székelyföld egyik rendkívül igényes medvelesét. Gyergyószentmiklóstól alig pár kilométerre, festői környezetben található a Medveles Erdélyben címet viselő létesítmény.

„ A medveles egy kényszermegoldásként jött létre annak érdekében, hogy a medvéket kint tartsuk a természetes élőhelyükön. Addig rendszerességgel bejöttek a házainkhoz, összetörték a terepjárót, leszakították az ajtóit, bementek a házba, de volt, hogy a fiamtól három méterre volt fényes nappal a házunk udvarán. Ekkor dölt el, hogy valamit tennünk kell, bárkinek panaszkodtunk senki nem tett semmit annak érdekében, hogy megoldódjon ez a veszélyes helyzet. Így kezdtük el intenzíven etetni a saját területünkön a vadakat és arra gondoltunk hátha a macik oda mennének, nem a házainkhoz. És láss csodát, bejött, azóta nincs kontárkodás, nincs kár” –  adja ország-világ tudtára Egyed Zsolt tulajdonos, aki családjával együtt vezeti a vállalkozást. 

Az Egyed család nagy figyelmet fordít a vendégek biztonságára, a medveles lábáig szállítják a látogatókat, nem gyalogosan kísérik, hanem zárt autóval közelítik meg a medvelest. Vadleseik el vannak látva WiFi lehetőséggel, telefon, fényképezőgép, kamera töltési lehetőség is van, továbbá biztosítanak még profi kamerát és fényképezőgépet, állványt, laptopot igény szerint. A medvelesen nem csak medvét, hanem rendszerességgel más állatokkal is lehet találkozni, többek között vaddisznókkal, rókákkal, szarvasokkal, őzekkel, ritkábban vadmacskával, farkassal és hiúzzal is. Csipást, Balut, Málnát, Bénit, Góliátot és Rozsdást látni leggyakrabban, de akinek nincs lehetőségük személyesen részt venni, a tulajdonosok ízelítőt nyújtanak a vadvilágba, ugyanis a közösségi oldalukon rendszeres van élőadásuk, így bárki megbizonyosodhat arról, hogy a medveleseik nem csak Erdélyben, hanem egész Európában népszerűek. 

Ha biztonságosan a vadvilágot szeretné szemlélni, a barnabundást megnézni, érdemes a Gyergyószentmiklós közelében lévő Borzonton megállni. Az Egyed család megszervezi a szállását, és étkezését, ajánl lovaskocsis-, quados-, kisbuszos túrákat, idegenvezetőt is biztosít egész Erdély területén. 

https://www.medveles.eu 

https://www.facebook.com/lassunkmedvet 

Fényképek:

https://www.facebook.com/lassunkmedvet/photos/2026260067575141 

https://www.facebook.com/lassunkmedvet/photos/a.712572702277224/1143015365899620 

https://www.facebook.com/lassunkmedvet/photos/2026259777575170 

Támogatóink:
Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt., az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Kérjük, ossza meg máshol is!