A Sárrét legnagyobb rendezvényterme

admin
302
találat

Ha Vésztő felől autóval közelítettünk Szeghalom felé és feltűnik a Sebes-Körös hídja, akkor nem csak azért örül meg az autós ember, mert mindjárt Szeghalomba ér, hanem azért is, mert a híd előtt,

a gát oldalához simulva ott a Vidra Tanya. A ház, amelyik hosszú tetszhalott állapot után 2005-ben talált újgazdára, akik lépésről lépésre haladtak az építéssel és a vendéglátással egyszerre. Ennek az átgondolt, türelmes és alapos munkának lett a gyümölcse az a Vidratanya, amelyik ma már nem csak a környék, Észak-Békés és Dél-Hajdú megye településeit szolgálja ki, hanem fontos kiránduló célpont lett szinte az egész országban. Mindenestre a dunántúli iskolai kirándulók is előszeretettel keresik fel a Vidra Tanyát.

Nem véletlenül, hiszen a tulajdonosok kifejezetten a kiránduló, sportoló, csónakázó turisták kedvére alakították, fejlesztették folyamatosan az épületeket. Már a legelején úgy képzelték el, hogy gyerektáborok, kézműves táborok, osztálykirándulók veszik majd birtokba ezt a csendes, gyönyörű helyet, ahonnan Vésztő-Mágor sincs messze, de Szeghalom még annál is közelebb van. A gyerekeken kívül a felnőtt aktív turisták paradicsomát is ideképzelték a panzió köré. Kiváló minőségű túrakerékpárjaik vannak (egyszerre 40-50 fő is tud biciklizni). Kiváló minőségű túrakajakok és túrakenuk állnak a vizek szerelmeseinek rendelkezésére. Általános napi program, hogy felviszik a hajókat a Várhelyi szabadstrandig, vagy még feljebb Újirázig vagy Komádiig. A várhelyi strand néhány kilométer mindössze, Újiráz, Komádi út három, négy óráig is eltart. Az épület egyszerre működött és bővült. Az élet természetesen mindig produkál előre nem látható, a tulajdonosok esetében előre nem kalkulálható helyzeteket, lehetőségeket. Itt is megtette. Amikor befejezték az udvar feletti fedett terasz építését is, és megszámolták hány kényelmes, fedett helyük lett, kiderült, hogy egyszerre 250-háromszáz ember leültetésére is alkalmas lett az étterem. De ha már létrehozták a környék legnagyobb rendezvénytermét, akkor azt illene kihasználni is, gondolták és elkezdtek ebben az irányban is mozgolódni. Esküvőkre, osztálytalálkozókra, vállalati rendezvényekre, csoportos továbbképzésekre gondoltak. Ehhez kezdtek partnereket, kapcsolatokat keresni. Az első fecskék alaposan feltérképezték a helyet, körbejárták, megismerkedtek vele, míg meghozták döntésüket. Az elsők bizalmatlansága érthető volt, de annyira jól sikerültek ezek a rendezvények, hogy tulajdonképpen önmagát fejlesztette tovább. Akik voltak már a Vidra Tanyán lakodalomban, vállalati bulin, vagy éppen osztálytalálkozón, azok valamennyien visszajöttek teljesen más céllal és új embereket hoztak magukkal. A környék településein – Szeghalom, Vésztő Okány, Csökmő, Füzesgyarmat, Körösladány, Berettyóújfalu, Komádi – élők régen felfedezték maguknak a helyet, nagy létszámú rendezvényeik állandó helyszíne lett a Vidra Tanya. A nyugdíjascsoportok a két megye minden településéről eljárnak hozzájuk. Egynapos programjaik igazi felüdülést jelentenek. Délelőttönként műsorral készülnek, ebéd után pedig táncolnak, egészen az indulásig. A ház és környéke egyre szebb és jobb, szolgáltatásaik köre is folyamatosan nő, a konyhára nagyon odafigyelnek, vendégeik az ételek minőségével mindig meg vannak elégedve. A gasztronómia egyik kulcskérdése egy ilyen objektumnak.

Vésztő felől Szeghalom felé haladva, a Sebes-Körös hídja előtt a baloldalon, szinte a gáthoz simulva egy vidám épület áll, mely előtt rendszeresen parkolnak autók, az udvarra belesve szép fahazákat és csinos térburkolatot látunk, egyáltalán, a ház közelében minden az életről, a vendégvárásról, a biztonságról szól. Láthatóan nem csak gazdára lelt a magányos ház, hanem, a vendégek is felfedezték maguknak. Most már tényleg kezd olyan lenni, mit egy igazi Vidra Tanya. (Bővebben: www.hir6.hu)

Kérjük, ossza meg máshol is!