Márton Napi Vigasság

admin
343
találat

Erdélyben nincs nagy hagyománya a Márton-nap megünneplésének, ezért is számít különlegességnek a Rhédey kastély udvarán tartott ünnepség. Erdőszentgyörgy önkormányzata a

helyi egyesületekkel közösen igyekszik az egész év folyamán időszaknak megfelelő rendezvényeket szervezni, és Csibi Attila Zoltán polgármester szerint a Márton Napi Vigasságon évről évre egyre többen vesznek részt.

A késő délutánig látogatható kézműves vásárban helyi termelők és kézművesek kínálták portékáikat az érdeklődőknek, házi szörpök, lekvárok, befőttek és egyéb finomságok mellett ribizke bort és pálinkát is árultak, sőt kosarat is vehetett, akinek arra volt szüksége, vagy nem volt mibe pakolni a vásárfiát. Többen már a karácsonyi angyaljárásra választottak ajándékokat. A kastély pincegalériájában agyagozással, nemezeléssel, gyöngyfűzéssel és egyéb kézműves tevékenységekkel várták a gyermekeket.

Sötétedéskor a Márton napi szokáshoz híven lámpásokkal világították az utat, vidám zene és hangos énekszó kíséretében vonultak át a kastély udvaráról a rendezvény következő helyszínére, a helyi Művelődési Házba.

A Kis-Küköllő-menti tánccsoportok apraja-nagyja szórakoztatta a jelenlévőket, felléptek: a sóváradi Szúszékdöngetők, az erdőszentgyörgyi Folkfonat felnőtt csoport, a balavásári Vásár tagjai, a szovátai Sirülők, a kibédi Piroskoszorú, a gyulakuti Szivárvány és a házigazda Százfonat együttes. Az eseményt az erdőszentgyörgyi Hegedűsök tették színvonalasabbá.  A nap egyik fénypontja a libasorsolás volt. A szervező Százfonat Szociokulturális Egyesület sikeresnek értékelte a hangulatos táncházzal záródó eseményt.

Kérjük, ossza meg máshol is!