Adatvédelmi tájékoztató

Az Európai Unió új Általános Adatvédelmi Előírásának (General Data Protection Regulation, GDPR) való megfelelés és kapcsolódó adatvédelmi jogszabályok alapján a Tájgazda az alábbi adatvédelmi tájékoztatót hozta létre, amely az Általános Szerződési Feltételeinek mellékletét képezi.

Az adatkezelő: hírlevél olvasóink, ügyfeleink adatait a Veritas Kulturális Egyesület (továbbá Egyesület) kezeli.

Székhelye: 5600 Békés, Keserű sor 16.
Adószáma: 18383472-1-04
Honlapjának webcíme: www.tajerinto.hu
Ügyintézés e-mail címe: tajerinto@gmail.com

Tartalom:

1. Az adatvédelmi tájékoztató célja
2. Adatvédelmi jogszabályok
3. A Kezelt adatok köre és adatkezelési célok, adatok tárolásának időtartama
4. Az ügyféladatok továbbítása

1. Az adatvédelmi tájékoztató célja

Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy meghatározza a kezelt személyes adatok körét, az adatkezelés módját, valamint biztosítsa az adatvédelem alkotmányos elveinek, az adatbiztonság követelményeinek érvényesülését, s megakadályozza az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, adatok megváltoztatását és jogosulatlan nyilvánosságra hozatalát, vagy felhasználását.

A személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott elektronikus hírközlő eszközöket úgy kell megválasztania és üzemeltetnie, hogy a kezelt adat a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

2. Adatvédelmi jogszabályok

– A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.(2013.II.26) 42 §;
– A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992.évi LXIII. Törvény („Adatvédelmi Törvény ”)
– 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
– 2017. évi CXCVII. törvény a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról
– GDPR, az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 sz. Rendelete, a természetes személyek személyes adatainak kezeléséről, védelméről és az adatok szabad áramlásáról (95/46 EK rendelet hatályon kívül helyezése)

3. Az Egyesület által kezelt adatok köre és adatkezelési célok

Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6 § (5) bekezdése a) pontja alapján az Egyesületet terhelő, jogi kötelezettség teljesítése.

A weboldalon található regisztráció menüpont alatt lehet az adatbázisba ingyenesen regisztrálni. Az adatkezelés az önkéntes megadástól azok törléséig tart. Regisztrációkor megadandó személyes adatok: név, email cím, település, irányítószám, cím, utca, házszám, megye, telefonszám.

Az Egyesület adatbázisban tárolja a természeti látványosságok és egyéb töténelmi épületek paramétereit, amelyeket földrajzi koordinátái alapján a felhasználó keresési feltételeinek megfelelően egy Google térképen megjelenít. , ill. felvitt tételek: természeti- vagy épület objektum megnevezése, GPS koordináták, egyéb részletek.

Továbbá az Egyesület adatbázisban tárolja az ügyfelei által felvitt rendezvények részleteit; azok időintervallumát és GPS koordináta pontokkal megadott helyét, díjazás ellenében.

Hírlevél

A felhasználónak lehetősége van feliratkozni hírlevelükre. Ilyenkor a megadott email cím bekerül a hírlevél adatbázisunkba. A hírlevélről bármikor le lehet iratkozni a hírlevél alján található leiratkozási linken keresztül. Emellett az adatbázisból való törlését az érintett kérheti elérhetőségeink valamelyikén. A megadott személyes adatokat nem minden esetben ellenőrizzük. A megadott adatok megfelelősségéért annak megadója felel.

4. Adatok továbbítása harmadik félnek

A felhasználó személyes adatait adatfeldolgozó részére nem továbbítjuk, semmilyen szolgáltatónak és partner egyesületeknek nem adjuk át.