MATT túlélőtúra

2020-04-24 - 2020-04-26

249
látták

A XLIV. Naszály-Börzsöny MATT túlélőtúra szervezése már folytamban van:)

Mi is az a MATT?
A mindenre elszánt országjárók, ha esik, ha fúj önként dalolva mennek el a MATT túlélőtúrára. A részvétel és az ész a fontos, nem a haj! Mindegy, hogy cikkcakkban vagy lólépésben közelednek a térképkockákon bejelölt cél felé, a végeredmény ugyanaz: sakk-MATT.
Az önkéntes túlélők pontokra vadásznak. Képesek még éjjel is csapatostul a sűrű, sötét erdőben bóklászni, ázni-fázni, elemlámpa fényénél térképet bogarászni, mindezt minél több pontért. A kalandvágyó turisták ellenfele: természetesen a többi csapat és az idő. Húsz órájuk van a csapatoknak, hogy túléljék a túrát. Valaki elvérzik a csatangoló csatában, valaki kiállja még a legnehezebb próbát is. Egységben az erő, magányos farkasok kíméljenek! Kettő, három vagy négy esetleg öt fős csapatok indulhatnak el a MATT-on, ezen a társas bulin.
A túlélő lavina 1998-ban indult el, ami azóta nagyon sok vállalkozó szellemű természetbarátot sodort magával. Szépen lassan bebarangolják az egész országot, játszanak, ismerkednek, borozgatnak, jókat beszélgetnek, és esténként akár több százan pihenik ki a hosszú út fáradalmait egy tornateremben. Szórakozz kötetlenül a kötetlen pályán!
Mindegy, hogy merre mész a terepen, a cél: ép bőrrel megúszni a kalandokat. Ne ijedj meg, hatalmas veszélyek sehol sem leselkednek rád, maximum egy kicsit eltévedsz az erdőben. Ha baj van, a szervezők hipp-hopp ott teremnek. A túléléshez szükséges legfontosabb cuccoknak azonban ott kell lenniük minden csapatnál: turistatérkép az éppen aktuális harcmezőről, iránytű vagy tájoló, mobiltelefon, aprópénz, íróeszköz és óra. A kalandorok ne induljanak el esőkabát, elemlámpa, hálózsák és egy napi hideg élelem nélkül!
A felszerelés fontos, de egy kis gógyi sem árt. Hegyen-völgyön menetelni mindenki tud, a legnehezebb akadályok sokszor az elmés feladatok. A szervezők lelki tesztekkel, elmés és mókás feladatokkal színesítik a túrákat. Az objektumok őrei is szeretnek kérdezősködni, kifaggatnak minden arra tévedő túlélőt. Sasszeműek és szemfülesek előnyben! Az őr kérdez: Hány oldala hiányzik a magaslesnek? Ha nem jártál ott és csak tippelsz, a lebukás garantált, a pontok ugrottak. A vándorkupa csak a legkitartóbb vándoroknak jár. A győztes csapat pontokban a király, ők pontosan tudták, hogy mikor és hol érdemes lenni. Könnyen és gyorsan plusz pontokhoz juthat mindenki, csak egyenruha, csapatzászló és egy jó adag erdőből kihozott szemét kell hozzá. A túrázók miközben itt-ott bóklásznak, természetet is tisztogatnak. Az összegyűjtött szemetet pedig pontra váltják. Az a csapat amelyik renitenskedik, késik, vagy út közben széthullik, súlyos pontokat veszít. Érdemes tehát együtt és pályán maradni!
Gondolom nincs kérdés:) csak egy: www.tulelotura.hu

További elérhetőségek: mate@tulelotura.hu, 36306703711

Helyszín: Szendehely, Szendehely, általános iskola autóbusz-megállóhely, Váci út, Magyarország

Kérjük, ossza meg máshol is!