Egy kis séta Pozsony óvárosában

2021-01-01 - 2021-12-31

530
látták

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data/8/4/845949fb-b882-4f60-bd6a-74a87a6b8bc1/tajgazda.hu/web/rendezvenyek/wp-content/themes/tajerinto/rendezveny_bovebben.php on line 168

Mosonmagyaróvárt elhagyva, az M15 autópálya és a 150-es autóút Magyarországról egyenest Pozsonyba (szlovákul Bratislava), a szlovák fővárosba visz. A határtól mintegy negyed óra alatt az UFO-hoz érhetünk a térkép szerint. A Duna felett lebegő csészealjnak látszó építmény egy kilátó, amelyet csak UFO-ként emlegetnek. Tetejében egy étterem is üzemel igen borsos árakkal. Egyetlen lift visz fel a magasba, ahol körben a pazar panorámában gyönyörködhetünk. Estefele pedig fényjátékának lehetünk csodálói.

A város már Pozsony Óvárosának központjában elhelyezkedő Fő terét (Hlavné námestie) barokk, klasszicista és szecessziós épületek övezik, melyek aljában vendéglátóhelyek sorakoznak. A köztéri szobrai nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Ezek a szellemes alkotások a járókelők közt bújnak meg. A legérdekesebb bronzfigura a „Kandi”, azaz Čumil, egy csatornából kukucskáló munkás. A másik népszerű alak „Schöne Nazi” a Fő tér sarkán a Rybárska brána utcán áll, széles mosollyal kalapját üdvözlésre emelve. A Fő téren pedig Napóleon egyik katonája könyököl egy pad szélére.

A továbbiakban a fő látnivalók helybéli írónk tollából származik, melyeket már korábban olvashattak a kedves olvasók.

Mihály kapu: https://tajerinto.hu/?p=930

Ferences-rendi templom Pozsony óvárosában: https://tajerinto.hu/?p=845

A Pozsonyi óvárosháza: https://tajerinto.hu/?p=782

Grassalkovich kastély: https://tajerinto.hu/?p=669

A Pozsonyi kék templom: https://tajerinto.hu/?p=663

A Pozsonyi Prímás palota: https://tajerinto.hu/?p=659

A Pozsonyi vár: https://tajerinto.hu/?p=612

 

 

Forrás: https://kirandulastippek.hu/pozsony-es-kornyeke/pozsony-ovaros

Helyszín: Pozsony, Szlovákia