Hamarosan megépül a harmincadik hagymakupola is

admin
403
találat

A Kelo fenyő – több százéves ezüstfenyő – Finnország és Kanada északi részén honos, ott, ahol már nagyon szélsőséges és zord az időjárás. Rendkívül lassan nő, ezért évgyűrűi finom rétegekben követik egymást.

Gyakran évtizedekig lábon szárad miközben fokozatosan elveszti kérgét és elnyeri jellegzetes ezüstös színét. A KELO fenyő egyedi és igen értékes alapanyaga az exkluzív rönkházaknak, jellegéből adódóan a korhadás megelőzésére semmilyen külső vagy belső kezelést nem igényel. A Finnországban elterjedt kültéri szaunák ebből a fából készülnek. Ugyanilyen fából készült a makói Hagymatikum gyógy- és wellness fürdő kültéri szaunája is, amelyik egy szép, zárt udvarról nyílik és szervesen kapcsolódik a fürdő élménymedence csarnokához. Ez csak az egyik kültéri szaunája a fürdőnek.

A Hagymatikum Fürdő 2012. január 20-án nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. Többek között a Kelo és az Alföldi kinti szaunákkal. Télen, nyáron működnek, télen természetesen a havat sem takarítják el, úgyhogy a hóban is le tudnak hűlni vendégeink. Tervezéskor és a kivitelezéskor is nagy gondot fordítottak a fürdő szauna ajánlatának kialakítására. Az alagsorban és a szabadban összesen kilenc féle szaunakamra lett kialakítva. Infra- fényözön- gyógynövény- aroma- Alföldi- Makói és intimszauna is van a Kelo szauna és a gőzkabin mellett. A szauna-részlegünkben szaunamester segít az élmény fokozásában. A szaunamester feladata többek között, a különböző gyógyhatású, élményfokozó, illatos anyagok folyamatos feltöltése.

Egyébként az egész fürdőre jellemző, hogy a helyiségek kialakításai és elnevezései szervesen illeszkednek egymáshoz. A harmónia alapkoncepció a Hagymatikumban.  Nem csak a helyiségek színe, berendezése, textilanyagai, de elnevezésük is egységet alkotnak. Például a gyógyászati részlegen az egyes kezelőhelyiségek virágokról, gyümölcsökről, édességekről vannak elnevezve, és benn minden azt a virágot, gyümölcsöt, édességet idézi, ami a névre utal. Például a narancs szobában narancs, a vanília szobában vanília illat van, az orchidea szobában gyönyörű fotók idézik az orchideát. A lényeg a harmónia. Minden a gyógyulást, a felfrissülést szolgálja. A gyógyászat a kiemelt részlege a Hagymatikum Fürdőnek. Gyógyvizük kiváló, a marosi iszap meg egyike az ország négy minősített gyógyiszapjának. Tehát olyan kezeléseket is el tudnak végezni, amit máshol nem. Gyógyvizes gyógymedence, iszapkezelés, súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, víz alatti sugármasszázs, szénsavas fürdő, csoportos gyógytorna, csoportos gyógyúszás, elektorterápia is működik náluk. Ajánlatuk egy fürdő teljes gyógyulási lehetőségét kínálja, a legkorszerűbb eszközökkel. A Hagymatikum a családok számára is a legjobb fürdő. Élménymedencéink is úgy lettek kialakítva, hogy a legkisebb gyerekek is nyugodtan élvezhessék. A medencékbe épített kő sakktáblákhoz a bábukat az étterem kiszolgáló személyzetétől kell kölcsönözni.

A Hagymatikum – Makovecz Imre tervezet – összesen 29 kisebb nagyobb hagymakupolából álló komplexum, nem csak fürdő, hanem igazi építészeti látványosság is, ahol például olyan a különleges élmények is várják a fürdőzőket, mint az éjszakai fürdőzések és szaunaszeánszok. A nyugalom, a gyógyulás, a családi pihenés igazi otthona ez a különleges fürdő, mely a belváros kellős közepén található. A már megújult Maros-part, a megépült a kalandpark, a Lombkorona sétány, a fürdő, és a Makóig érő autópálya mind abban az irányba mutatnak, hogy Makónak a turizmus, az idegenforgalom lehet a jövőben az egyik kitörési pontja. A négy milliárd forintos beruházás 50%-a uniós támogatás volt. Az üzemeltetőknek az a feladata, hogy működését gazdaságossá tegyék, a költségeket racionalizálják, a bevételeket növeljék. A belföldi turizmus mellett fontos lehet a román és szerb piac is.

A gyógyászati részleg magas színvonalú, erős, ezt a vonalat mindenképpen erősíteniük kell. A nyitás után azt tapasztalják, hogy megnőtt a fürdőhöz kapcsolható beruházások száma a városban, panziók nyíltak, sőt a környékbeli szálláshelyek is kapcsolatba léptek velük. A fürdő 2017-es szezon után egy multifunkcionális családi, természetesen hagymakupolás élménytérrel és egy 25 méteres fedett uszodával bővül, melynek terveit Makovecz Imre vázlatai alapján a MAKONA építésziroda munkatársai készítik el.

Kérjük, ossza meg máshol is!